pověz mi

pověz mi

Anotace: návrat?

řekni mi, řekni, mlžný králi

kdo jsme byli?
kdo byli ti, kdo ještě lhali,
kdo se ještě namáhali lhát?

a už jsem zase po krk v kýči
- a všechno kolem, rými křičí
křičící rýmy vykřičeně
v domech s červenou lucernou.

a lhát
už mne dávno nebaví
s kelímkem kafe to go
a s oschlým koláčem, asi jablko
sedávám na zídkách

zvečera, zrána

a sbírám dny, známky, havrany

planost nad planost

(a játra stále fungují, děkuji za optání)
a básně stále ne, já vím, krásná paní

co vylezla jste z papundeklu
a smála se tak bíle

a pořád ještě vracim flašky, když se mi to hodí
a chodim do kostela, když se mi to hodí

a směju se, když se mi to hodí

jenom už se nehledám
už se mám

plný zuby, jistě

moje kýče jsou čím dál lehčí a duhovější
vyfukuju je lehce
a nestydím se za to
jsem holt taková

taková nějaká
nijaká
s kelímkem kafe to go

takže tak to dopadlo, mlžný králi
Autor Franti, 08.07.2009
Přečteno 337x
Tipy 12
Poslední tipující: fialová, mjh, před zkroucením, Zelená okurka, adida, Bíša, Mbonita, NikitaNikaT.
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zdravim, slečínko, nepíšete už tak často a já už tak často nečtu... ale teď toto... nádherné!!

16.08.2009 16:43:00 | fialová

libi se mi ta pasaž s tím - když se mi to hodí - celkovo to pusobi zajimave...a jo, je to k zamysleni...

12.07.2009 23:26:00 | adida

Zajímavé, lehce k zamyšlení.

08.07.2009 21:49:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí