Láska a vojna přec láska k vlasti

Láska a vojna přec láska k vlasti

Anotace: láska je boj

3.2.2009 22:37

Autor-co nato říci,važme si života a lásky

Krásný život to byl
jiná doba jiný čas
vše jinak vypadalo
a jinak se milovalo
za lásku se v boji padalo
za vlast se umíralo
..............................

Byl to krásný čas
kdy spolu jsme byli
své lásky vyznávali
v přírodě se milovali
a věrnost na věky si
přísahali

Pak však přišel zlom
země volala o pomoc
nepřítel napadl ji
a muži od lásek
a svých milovaných
do války odcházeli

I já jsem musel jít
a svou lásku opustit
bez jediného polibku
slova rozloučení

Dny plynuli ubíhal čas
stále se válčilo
domů nemohl nikdo z nás
bojovali jsme jen
se vzpomínkami v srdci
s přáním návratu domů
ke svým milovaným

Hodně nás padlo
za láskou domů
se málokdo dostal
a když tak v rakvi
přesto jsme vydrželi
a modlili se k bohu
ať doma nenajdem
jen hroby našich milovaných

Na svou lásku
deně jsem vzpomínal
každou vteřinou a kulkou
jež jsem vystřelil
jsem sijí připomínal
ve své mysli uchovával
už jsem bojoval jen
za vlast a život druhých

Válka skončila
ti co přežili se domů
vrátili ke svým rodinám
a láskám jež štěstí měli

Jediné co zůstáva
jsou vzpomínky
chraňme si je
ať můžeme žít dál
neboť každá nepromarněná
chvilka je ta nejdražší
Autor JarekBrnoCz, 12.07.2009
Přečteno 294x
Tipy 2
Poslední tipující: carodejka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano valka je vzdycky zla, zvitezi nad ni jen laska .

16.07.2009 20:31:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí