Milému ogárkovi

Milému ogárkovi

Anotace: *** přání k šedesátinám tak, jak to má být...

Milý Joško,

ogárku z dědiny,
vstávej, máš dnes narozeniny.
Sluníčko pro Tebe jenom září,
jsi jeho květinka, tak ať se Ti daří.

Přešel jsi v životě kopce a hory,
v chaloupce ve Vidči našel jsi vzory.

Seješ pole, sekáš trávu,
zemáky máš veliké, jako svoju hlavu.
Ovečky rohaté, chlupaté čerty,
prodáváš na maso a vlněné svetry.

Večer do divadla od pola utíkáš,
dřevěným Kašpárkem radost rozdáváš.

A tak to chodí celé roky,
k tomu maluješ a sošíš taky.

Když do kolébky Tě čápi dali,
štětec s paletou Ti přičarovali.

Tak si kresli, nešetři barvami,
zítřek je před Tebou, s novými malbami.

Já Ti přeji, milý pane malíři,
krásné akty, co na Tě čekají ve spíži.
Aby jsi je vychutnal, svým touhám prostor dal.

Měj hodně síly na krajinu valašskou,
nakresli robečku s dřevěnou kapličkou.

Těš se pevnému zdraví, plného pohody a krás,
hleď stále rovně, zastav se v pravý čas..

Najdi si svůj krásný koutek na zemi.
V něm ucítíš vůni starých lip a zjistíš,
že vše je ještě před námi.

Přejeme Ti krásné narozeniny plné
radosti a elánu.

Ola s Pavlem , Eva a Ondra Pavlíkoví
Autor devcatko z jetele, 14.07.2009
Přečteno 743x
Tipy 6
Poslední tipující: Holis, Paulín, jerabina, Bíša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkné přáníčko.
ST.

17.07.2009 20:57:00 | Paulín

to je kouzelne:--)uz se tesim ,az budu tim aktem:--)

16.07.2009 23:40:00 | jerabina

:o)

14.07.2009 22:35:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí