Letní bouřka

Letní bouřka

Anotace: Jedno odpoledne, jedna bouřka, jedna básnička...

Krátká chvíle, jen tak na dotek,
jen na jediný dotek, laskavý, vlídný,
déšť buší do oken maringotek,
a u dveří postávají nerozlučné stíny.

Krátká chvíle uprostřed léta,
krátká jen na ten dotek jediný,
okamžik ladný, jako pirueta,
okamžik chmurný, v duchu své tóniny.

Rozhlédnu se znovu kolem dokola,
ještě jednou se dobře podívám,
stojím tu, jako věčná patrola,
stojím tu sám...

A je asi zbytečné nějaké posily si volat,
polnice v torně dávno zrezavěla,
všichni se raději běželi schovat,
a tak i má naděje znovu osaměla.
Autor malý medvěd, 21.07.2009
Přečteno 317x
Tipy 4
Poslední tipující: meg..., Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí