Chovejte se jako lidi

Chovejte se jako lidi

Anotace: ...

Bezdomovec na ulici
Tiše spící, prosící
O polévky lžíci
Nebo ministrant držící svíci

V rukou zapálenou
Bohu klanící
Modelka s tváří znetvořenou
Na smrt myslící

Prostitutka co nedělá svou práci
Protože jí baví
Nemluvně spící
Ještě neví, co je život pravý

Nebo snad politik
V hedvábné kravatě
Jak by řekl nevázaný kritik
Všichni nežijem si ve vatě

Proč dívat se na svět
skrz prsty
Napíšu o tom pár vět
To je život, pouštím pravdě uzdy

Někdy bolí, někdy chutná jako jed

Všichni jsme na svět, přišli stejní
Ať jsme bílí, černí, strakatí
Ať nemáme nic, ať máme jmění
Všichni jsme přišli bosí
Všichni jsme přišli nahatí

Zahoďte předsudky
Chovejte se jako lidi
Ceňte si člověka za skutky
Zrak nás někdy šálí
Zkus se dívat srdcem, to víc vidí…
Autor Gudula, 22.07.2009
Přečteno 233x
Tipy 5
Poslední tipující: Indigo, Tanzania, Radek.oslov.Šafárik, labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

máš tam hodně otazek,ale na ně si musíme odpovědět každý sám,krásně napsano...

23.07.2009 13:09:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí