Král Chaos

Král Chaos

Anotace: ...před pár večery, byl večer, který nikam nepatří...

Opět matou mne datumy dnů,
o kterých nemám ponětí
a nikdy mít nebudu
- asi už nikdy.

Včera byl dubnový večer
a dnes je září,
které vůbec nezáří
zářijovým světlem,
ani odlesky tváří,
nýbrž měsícem,
kterému se říká láskopad
a není to listopad,
ale červenec,
jenž maluje do tváří ruměnec
horkým proudem vzduchu,
tak už odstup - ty zlý duchu,
a běž si hrát na píseček vedle,
třeba k sousedům,
nebo nejlépe zmiz uplně
a ten svůj neznámý dům
plný strastí, lásky,
štěstí, nenávisti,
bolesti a radosti,
kde nezná se jiné slovo
než chaos,
jenž zde vládne,
si vem sebou.

Král Chaos,
jemuž nasadil jsi korunu,
už dávno přestal milovat
svou práci i své poddané,
- dřív tak oddané,
neboť už ani jeho nebaví
věčné hříčky
a opakující se hrátky
protikladů všeho a všech.

Tomu se prý
podle tebe
říká Rovnováha.
Autor Denael, 22.07.2009
Přečteno 245x
Tipy 2
Poslední tipující: Atropa bella-donna, Bíša
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí