Noční cesta

Noční cesta

Anotace: Báseň napsaná podle skutečné události, kromě toho konce.

Jdeme spolu po cestě.
Jdeme k hlubokému lesu.
Noc se podobá nevěstě.
Je však plná hrůzy a děsu

Z láhve si zase přihneme,
a jdeme pořád dál.
Při tom o Bohu filosofujeme.
Netušíme že ďábel se tiše smál.

Už jsme v tom hvozdu.
Obklopila nás temnota.
Na nebi nevidíme žádnou hvězdu.
Navždy zavládla samota.

Po cestě klopýtáme.
Nevíme co máme dělat.
Cestu zpět už neznáme.
Ďábel nás začal stahovat.

Do stromů narážíme.
Jsme úplně vyčerpaní.
Na zem stále padáme.
Pomoci nám již není.

V dálce zablesklo světlo.
Jako nějaká naděje.
Najednou zase zhaslo.
Ďábel si nás navždy sebere.

Spadli jsme ze skály.
Spadli do temného údolí.
Život navždy ztratili.
Nikdo se o nás nikdy nedoví.
Autor Jean-Valjean, 08.11.2005
Přečteno 346x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sedla mi ta chmurná cesta, někdy i život takhle připadá...

08.11.2005 10:30:00 | Krtica

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí