Největší ze všech vynálezů

Největší ze všech vynálezů

Anotace: Už jsem jednu podobnou napsala...

Sbírka: Zámek na dvanáct západů

Největším ze všech vynálezů
není žárovka, dynamit,
ale poutníček v plášti z rezu,
co zvládne z duše vyhnat klid.

Přemůže silné okovy,
jak by to byl cár pavučin.
Vždy na otázku odpoví,
polije světlem temný stín.

Přemůže hravě zvědavost,
postavý z trosek statný hrad,
ukáže vám vždy k cíli most,
leč to všechno jen jedenkrát.

Jen jednou přeci hruška zraje,
jen jednou kvete slunečnice.
Jen jednou ukáže klíč taje,
podruhé ale nikdy více.

Jen jedny dveře otevírá,
ty ptáš se, které. Já to vím.
Však není přeci hezčí víra
a slepé snění s tajemstvím?

Že lepší je ukázat očím
tu sto let starou záhadu?
Já tedy klíčem pootočím...
zbývá jedenáct západů.
Autor Zelená okurka, 24.07.2009
Přečteno 306x
Tipy 11
Poslední tipující: hašlerka, Paulín, Mbonita, labuť, Flamy, Květka Š., WAYWARD
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí