Hvězdy

Hvězdy

Anotace: ...věčné básníkovo muka

Na obloze,
v místech kde čerň
pomalu přechází v modř,
hvězdy co opustily své rodiče,
rodné planetky a jejich měsíce,
co v sbohem jen dávají,
když do sebe schoulené
padají k sluncím, jejich záhubě,
jen písně o nich slýcháme,
nebojíme se, oni se bojí,
protože mají jen
v kufrech zabalené to nejnutnější,
vzduch, rostliny, zeminu a zvířata,
jen člověka napospas samotného nechávají,
aby pěl o nich básně a o luně skládal
milostnou poezii co v niveč se obrátí,
když za obzorem vyjde slunce
a oni už navždy se neobjeví…
Autor Láďa, 24.07.2009
Přečteno 234x
Tipy 5
Poslední tipující: Churry, labuť, WAYWARD, Bíša, ziriant
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí