PROČ . . . ?

PROČ . . . ?

Anotace: - Žalmy -

Sbírka: Žalmy

..

Neviditelný . . .
Od samotného početí
nakládáš na mne smrt
Jen klatby
Spáleniště
Nenávistný řev mocných
Mrtvolný pach krvavých bojišť
v sametových rukavičkách lhostejná elegance
když střídá bezduché úsměvy

A zase boj a smrt . . .
na každém kroku arogance
Jediný kolotoč událostí míjí strojené Lásky
krvelačným stavěné na odiv
. . . (zvrhlostem) . . .

Alkoholové prokletí
v jemném aroma cigaretového dýmu
Opium a také jiné drogy
adrenalinovou přitažlivostí
zvolna jímají
Beznaděj skrývaná
za čelenkou PR
v extatickém obětí sebeklamu
Aby ve všem zneuctění
nakonec sami sebe našli . . .

Nad ránem
Když z pekárny zavoní chléb
A rosa rozsetá po souvrati
ozdobí pavoučí síť
chci ulehnout do trávy
pohlédnout k obloze
a naslouchat písním slavíků
Nebo být tak čmelákem
a chutnat orosených květů
nektar živoucí . . .

Alespoň na chvíli zapomenout
že patřím jinam . . .

Neviditelný
Proč je tak nesnadné člověkem být?

..
Autor Těšínský, 24.07.2009
Přečteno 281x
Tipy 5
Poslední tipující: NikitaNikaT., Doradan, Lota
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Všecko má své opodstatnění, ač nechápem třebas hned zpočátku... ale snad jednou... později, až něco prožijem, nedej Bůh... budem odcháze. Velmi citlivé a zamyšlenkové dílko.

25.07.2009 12:25:00 | NikitaNikaT.

.
od samého početí
hodiny rozsekávají
drahocený dar
na části které
jakoby nebyly
k použití
celý náš život
z nich je složen
a jaké je to žití?
.
a přece...
Ty neviditelný
mám jej rád
.

24.07.2009 23:13:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí