Jablko sváru

Jablko sváru

Zpěvné minuty horoucího
ticha večerem tiše si plynou
lidské hlasy pokojně utichají
a sakury pod tíhou hynou

rozlehlé pláně dešťových květů
procházky sluneční pokorou
ruku bez ruky tak - k světu
jak ani andělé nemohou

v korunách objetí, kam zmizely
konce plajících prokletí
výhledem na stíny všedních strastí
když v odraze svých očí
shledávám nebezpečné pasti

k nebi snáší se vějíře s lehkostí
a slova míjí se s věrností
jen plameny ohňů prchají před slzou
jež pravdy vně skrývá
když s okolím matně splívá

pouze
pár stop v hliněných tvářích
a ztracená
láska, co prý stojí za hřích...

jablka sváru dnem i nocí zrají
na lyru smíchu okamžiky hrají
písně oslavných bojovníků
a svráštělých tváří otroků bezejmenných

kteří se ztrácí v konkurenci bez boje
tak jako právo - na svobodu
žití
jež leckdy v síti se chytí

v číši pár slov se stopí
pozdě je někdy na záchranu
když srdcem prošlo se kopí

kopí osudu z dějin nepsaných
v paměti
mysli
většiny

- poddaných...

.............

...s chutí okusujíc jablka sváru
když mizí postupně city v páru

nad ránem mlha
a nikde živých duší

tak dopadá země
jíž pýcha a nenávist sluší

........Ze-mě ?
Autor padající do neznáma, 24.07.2009
Přečteno 324x
Tipy 27
Poslední tipující: Gudula, zlomený a nanicovatý -__-, labuť, Holis, hašlerka, Uhel pohledu, enigman, jedam, WAYWARD, mamina, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pozdě na záchranu, když srdcem prošlo kopí.. další úžasná básnička

27.07.2009 12:34:00 | zlomený a nanicovatý -__-

Jako procházka rajskou zahradou...

26.07.2009 17:34:00 | labuť

až se mi zatočila hlava, krásná

25.07.2009 12:28:00 | hašlerka

... tvá Afrodita

24.07.2009 23:11:00 | mamina

Země.. točí se.. my s ní.. po celý život děláme kružnice..

24.07.2009 22:51:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí