Mezi dvěma mosty

Mezi dvěma mosty

Anotace: ...často stojíme někde mimo trasu jen jako nezávislý pozorovatelé...

Na okraji mostů
Vyrůstá potají
Neviditelná brána

„Tak už běž,“
Motýli šeptají
Směr dává bílá vrána

Mosty do světů
Lemující dějiny
Dávných Řeků
Jsou ale roztrhány
Jako jemné nitky
Byly přeťaty
Dlouhými dny
Krutými bouřkami
A zkouškami
Ve kterých neuspěly

Jediná cesta
Vede po neviditelných
Prknech, které děrují
Jen otázky
Bez toho, kdo odpoví,
Spolu s obrázky,
Jež nikdy nic nepoví,
Takže se doplňují
A tvoří páry,
Které si spolu rozumí,
I když nic než mlčet
Zkrátka neumí.

Alespoň se vyhnou
Zbytečným hádkám,
Tak jako my.
Autor Denael, 25.07.2009
Přečteno 376x
Tipy 4
Poslední tipující: Atropa bella-donna, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tato se mi moc líbí. :)

27.07.2009 12:44:00 | Atropa bella-donna

pěkné

25.07.2009 18:18:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí