Stáří

Stáří

Anotace: každého čeká, nikoho nemine

Stářím vhroužené oči do svých víček,
kdy v mládí z nás jen básníci,
děkujíc múze, že za zastávkou o půlnoci,
svá kouzla nám za cigárko propůjčovala.

Šediny ve vlasech, běloba je tak nádherná,
chůze vrtkavá, kašel každé ráno dávivý,
v duších mladíci, co zhýrale svůj život kouzlili,
skleničky, drogy a dívky všeho věku jen.

Snad vždy se vrátila v srdcích láska,
druhý den, kdy orgie nám skončili,
a v duších zelo nám prázdno po vzpomínkách,
jen papír a pero, básně a povídky.

Stářím vhroužené oči do svých víček,
celé dny jak oblaka ve větru si poletujem,
zatím jen na židlích staré kosti umíraj,
a v našich dětech jsme se opět spatřili…
Autor Láďa, 26.07.2009
Přečteno 250x
Tipy 7
Poslední tipující: Churry, Bíša, ziriant, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"o)

26.07.2009 19:54:00 | Churry

Chjo...

26.07.2009 19:13:00 | Bíša

v našich dětech a v našich básních...

26.07.2009 17:08:00 | ziriant

ještě né,né

26.07.2009 16:27:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí