Prostě končím a budu pozorovat svět

Prostě končím a budu pozorovat svět

Anotace: ...

Tak tedy jdu a rázuji…raz a dva
Vstříc hlubokému moři beze strachu z utopení
Jenomže se jaksi topím ale neutopím
V zubech stále křečovitě držím rudou vlajku
Měla by vlát a měla by stát a dávat znamení
Vstříc vzpomínkám a smyslu bez rozmyslu

Tak tedy rázuji, jak vojín bez otázek
S odznakem „vzorný voják“ na hrudi
Ale docela nepříjemně mě to píchá do bradavky
Prý si člověk zvykne na vše…no nic
Navzdory tomu cítím, že všechno není jen tak jako
Jak stálo v denním rozkaze číslo dvěstapět lomeno dávno

Tak tedy rázuji mimo přechod (můj problém)
a ani si nevšimnu kamionu vezoucím banány ze Španělska
projede skrze mne jakoby nic a já dostávám žízeň
tak do sebe házím dva talíře podivné polévky
s jakoby nedovařeným bramborem a mám hlad
tak ten nechutný oběd zakončím čajem s brómem

Prý…už není služba povinná, jenže mě nějak nepustili
Raz a dva a raz a dva a puchýře mám na patách
Bolí mě nohy a někdo je na tom mnohem hůř
Prý za to můžou malé boty, jenže já vím své
Končím. Prostě ne, chci poslouchat jinou hudbu
Tak si nacvičujte na přísahu sami, fakt

Nakonec slibuji sám sobě, že si sednu na kraj cesty
Prostě jenom tak a budu pozorovat svět
Autor Petr Miroslav, 27.07.2009
Přečteno 345x
Tipy 13
Poslední tipující: CORONATION, Romana Šamanka Ladyloba, JardaCH, AlenaMarieK, isisleo, WAYWARD, Lota
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... tam už jsi měl sedět dávno ... :-)

10.08.2009 09:07:00 | JardaCH

..na obou krajích už trčí pěkná řádka..
..těch pro které jsou přechody..stádní záležitostí..

28.07.2009 11:20:00 | isisleo

...dobré dílko ST

27.07.2009 13:36:00 | WAYWARD

...taky si slibuji...už dlouho...jenže on život...ale co...budu se smát!!!...že to nejde???...pak tedy: raz a dva... :-(...:-)))

27.07.2009 13:14:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí