Malovaná truhla ...

Malovaná truhla ...

Anotace: a její tajemství...

Pod vrstvou prachu se poklad ukrýval,
tajemství střežila po mnoho let,
svou malovanou krásou mne za srdce chytla,
masivní truhla, ten starožitný nábytek..

Již čtyři generace našeho rodu,
se mohly kochat tou nádherou
a ocenit tak práci mého předka,
který si vystačil jen s hoblíkem a sekerou…

Čeho všeho byla tahle truhla svědkem?
Svateb, křtin, oslav i slavnostních obědů,
ukrývala korálky, růžence či modlitební knížky,
opatrovala i prosté kousky oděvů..

Její krásu podtrhují ryté hvězdy a malované květiny…
Nejkrásnější je však její vůně, připomínající historii naší rodiny…
Autor batůžek na motorku, 29.07.2009
Přečteno 353x
Tipy 11
Poslední tipující: BARBYE, BERYL.K, V.N.Losinský, divoska_jaja, WAYWARD, Házté
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Takových pokladů je málo, stojí za to je schovávat :)

12.08.2009 04:16:00 | BARBYE

...piš!!!

03.08.2009 20:33:00 | WAYWARD

Ty to umíš krásně vyjádřit. Taky mám ráda takové věci. ST

30.07.2009 02:32:00 | divoska_jaja

...nezvyklé téma za ST

29.07.2009 23:23:00 | WAYWARD

taky bych chtěla takovou truhlu...ST !

29.07.2009 19:36:00 | Házté

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí