Požírači času

Požírači času

Anotace: Všeho by se mělo brát s mírou, většina z nás se tím bohužel neřídí, proto za to určitou cenu zaplatí...

Nejhorším požíračem je prý nuda,
svých nedostatků najdeš víc.
Některá existence je duchem chudá.
jiní užívaj života hez hranic..

Někdy se chytíš jak hmyz na síť
a čas někdy utíká jak zběsilý.
Na cestu si člověče raděj posviť,
pobudu tu s vámi aspoň na chvíli.

Vedle pableskuje obraz z televize.
Díváme se na hýbající se figury.
Ztracený čas si nekoupíš za peníze,
nepomůžou ti na to žádné brožury.

V hospodě vidíš blikat automaty,
je to sila jak kvalitní heroin.
Až nakonec zjistíš svoje ztráty,
před nikým nebudeš nikdy in.

Unaven se vracíš hodně často domů,
to ostatní je ti stejně fuk.
A zítra dostaneš přesčas k tomu,
pro sebe si nezařídíš ani ťuk.

Na světě je všechno relativní,
nebezpečné jsou však extrémy!
Nemusíte jezdit špičkou hlavní,
a vyhledávat další problémy.
Autor jehlaspichlas, 31.07.2009
Přečteno 467x
Tipy 9
Poslední tipující: Inies, kikis, carodejka, Bíša, BERYL.K
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ale, tenkrát to nebylo tak zlé./Obsáhlé komentáře a odpady, já ráda./
O tom času, taky tady a teď. Nemůžeme jej pochopit, proto s ním ani hospodařit neumíme odkonale. Snad jen diáře jsou jakýmsi šidítkem, vodítkem. Kolik znás by zavedlo hodinové, či snad měsíční přídavky? A kdo roční? Kdo by je nám ale dával? Ručičky zpět vrátit lze, i s kalendářem je to hračka, ale jak to řeknem nebi, že se zas promněnilo ve všech barvách, ticíckrát za sebou, zatím co jsme hledali korálek v bahně?

03.09.2009 17:37:00 | kikis

Ach..jaka pravda.

13.08.2009 19:41:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí