Brzy

Brzy

.



tužebné přání ztratit se v noci
monzuny uhasínající pochodně
cestami pralesů bez pomoci
nenacházet slova - rozhodně

jen mohutné koruny stromoví
a kmeny nepřejíc objetí
ticho, co někdy více odpoví
ve dnech smělého prokletí

pár ztracených stop v neurčitu
horoucí písně v ještěrčích očích
za převislými květy slunce v skrytu
bez hřejících jehel v tanečních kreacích
spirála snů, co nikdy víc se nevrací

když
sežehlá mapa slovy od srdce
v bažinách zrcadlení klubko hadů
pářící smutky bez prodlení
naivního snění
zmizela

tiše tam, kde nic není
pouze smotané texty písní v kůře
a melodie, jež zpívám noční můře
za splývání křídel v dlaních slzy

ztrácím se v chameleoních barvách duhy
a zametám stopy za sněžnými pluhy
dlaněmi z písku
Sahary

BRZY.......


.
Autor padající do neznáma, 02.08.2009
Přečteno 229x
Tipy 16
Poslední tipující: Gudula, zlomený a nanicovatý -__-, jedam, Petbab, Psavec, Květka Š., labuť, Mbonita, Bíša, BERYL.K, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

působivá básnička

03.08.2009 11:56:00 | zlomený a nanicovatý -__-

poslouchá melodii.. právě teď.. je slyšet.. na jedné z planet

02.08.2009 23:04:00 | Petbab

určitě se neztrácej, leda na chvilku, je u tebe hezké čtení...

02.08.2009 13:34:00 | BERYL.K

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí