Něco je jinak

Něco je jinak

.



...dál pršely hvězdy do dlaní nešťastníků
a večer zahalil temný háv, v očích slova písní
ztracených, tak jako uvadlé květy se srdcem
zmateným, do nějž křídly osudu psal páv...

...záblesky modravých výbojů pocitů, mylné
okenice s obrazy impresionismu přátelství k světu,
otřesy nezvratných kroků skutečnosti a okamžiky
plné pochybností...

...v bludišti nejistoty půdy pod nohama,
na stěnách pár nečtených vzkazů z minulosti,
šikmou věží stojící na důvěře, procházkou noci
bez otěže...

...odvláté odlitky úsměvů v duze a svícny hořící
v touze, prokletí pošlapených lestí, bloudící duše
z trní hledající štěstí, šrámy písní zjevených
poutníků mrtvé naděje...

...cestou z doutníků moře mraků, zahalené slunce
při rozbřesku, plachetnice plující po tváři,
pohled na siluetu panorama, a všedních věcí,
co už tak nezáří...

...jen paví peří spadlo k oltáři a v nedopsané
knize zemřela jistota...............


.
Autor padající do neznáma, 03.08.2009
Přečteno 283x
Tipy 26
Poslední tipující: Duše zmítaná bouří reality, Bíša, Lenullinka, jedam, Kubino 2, Psavec, hašlerka, Gudula, labuť, zlomený a nanicovatý -__-, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlasím s Labuťkou.

03.08.2009 14:41:00 | hašlerka

Silný závěr.!

03.08.2009 12:11:00 | labuť

nevyplakaných slz je víc

03.08.2009 07:46:00 | Petbab

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí