Lidské ptáče

Lidské ptáče

Anotace: Někdy žena odmítne být matkou... Tato báseň má však dobrý konec - najde se někdo, kdo se o nechtěné miminko postará. :)

Sbírka: Barvy života

Jedna žena – prý že matka,
zbavila se Jezulátka.
Hodila jej mezi smetí,
doma prý má plno dětí.

Bílý sníh se tiše snáší,
ztichly kroky i zpěv ptačí
a tam mezi smetím pláče –
zkřehlé, drobné lidské ptáče.

Mladá žena chodí venku,
zastaví se na chvilenku –
jaké divné zvuky slyší …
je to ptáče, nebo myši?

Její srdce se jen chvěje,
když lidské ptáče bere.
Hošíček je blízko smrti,
žena nesmí otáleti.

A tak honem, honem domů!
Je tam teplo, láska k tomu,
je tam klidné bezpečí
a laskavé náručí.

Za rok malý klouček cape…
„Kampak kráčíš, ty můj chlape?“
Ptá se šťastná maminka –
pyšná, hrdá na synka.
Autor Růžena Granátová, 03.08.2009
Přečteno 292x
Tipy 9
Poslední tipující: vodnař, BERYL.K, Psavec, Kubino 2, Mbonita, labuť
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dojemné a ze života

03.08.2009 22:28:00 | BERYL.K

Všechny děti by měly mít báječné matky!

03.08.2009 15:49:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí