Černá dáma

Černá dáma

Anotace: Malý životní příběh... Posuďte sami.

Černá dáma

Život je jak šachovnice,
bílé štěstí, černá bída.
Kéž by bílé bylo více!
Sám osud však barvy střídá.

Barvou tvou se černá stala,
slzy denním chlebem.
Kde je ten svět, co sis přála,
to ví samo nebe.

Před časem král dostal mat,
a ty, smutná dáma,
sama chodíš večer spát,
vstáváš také sama.

Černou kávu k snídani
o samotě piješ,
ve smutku a strádání
den za dnem tu žiješ.

Bývalas jak růže v květu,
samý smích a vlasy plavé,
Teď dáváš na odiv světu,
jen smutek a roucho tmavé.

Černá dámo, otři slzy,
vždyť slunce zas vyjde,
noc vystřídá ráno brzy
a štěstí zpět přijde.

Přijmi, prosím, mojí radu,
přál by si to i tvůj král.
minulost zkus nechat v zadu,
je to těžké, žij však dál.
Autor ClaireM, 03.08.2009
Přečteno 237x
Tipy 12
Poslední tipující: nymfadora, Maličká Peťulka, jedam, tvoje líčko. ale můj ďolíček, danav, Květka Š., Mbonita, BERYL.K, WAYWARD
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no, jak jinak než super...už jsem přečetla všechny tvoje básničky a líbí se mi...

13.10.2009 20:57:00 | nymfadora

Pěkný,taky tě vítám.

03.08.2009 20:56:00 | Květka Š.

...verš klasika,téma klasika,závěr optimistický...ST

03.08.2009 19:53:00 | WAYWARD

...vítej na Literu :-)

03.08.2009 19:50:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí