Temnota

Temnota

......

strach z nenadešlých časů
děsící tance a zástěny
v tak dnem co dnem stejných
a nemile odlišných slovech
na mlhavých cestách bloudění
bez porozumění okolním skutkům
zmizelé chvíle pozastavení se
nad krásou světla v stínu
snad jen šero v oblacích
se skrývá s úsměvem
když v blouznění plahočí se
myšlenky po nocích
a světlo ve tmu
i dlaně v kterých chová se pár citů
v prach zaniknou

a letní vánek ve víru
zavátých stop v slzaví
rozhání k nebesům těžké skutečnosti
nikdo víc se neptá
pouze v černém dešti smytý vosk
z temných zákoutí
které i když vidět nejsou
v srdci těžce zarmoutí

odlitek tváří bez poznání
duhou už kočáry se neprohání
jen pár zašlých šmouh
z negativů
a zpřetrhané nitě spříznění

marně čekaly v tanci souznění
protikladů

na hvězdnou oblohu seskládaná
mozaika minulosti ve větě
z květů mylných lilií
a ze vzpomínek
které už ani nežijí

pod stínidlem netopýřích křídel
uhasly svíce cílů smyslnosti
tak náhle a přitom věčnost
usíná bolest bez milosti

na dně útesu věčné temnoty..............

......
Autor padající do neznáma, 05.08.2009
Přečteno 243x
Tipy 17
Poslední tipující: Gudula, Petbab, NikitaNikaT., Mbonita, labuť, Psavec, Isquieasuus, strašidýlko-střapatý, Churry, Bíša, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak hrozně moc smutná...

05.08.2009 23:49:00 | zlomený a nanicovatý -__-

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí