POSLEDNÍ Z MÝCH ŽALMŮ

POSLEDNÍ Z MÝCH ŽALMŮ

Anotace: - Žalmy -

Sbírka: Žalmy

.

Noc delší života
Neúprosná pravidelnost
ustavičných návratů
. . .
(stejní lidé a stejné křižovatky)
. . .
Ubíjející stereotyp
. . .
Kolportér nabízí bulvár za pětku
a hanbatou slečnu
s tučným přetiskem DNES
Titulní stránka ve tříčtvrtečním taktu
m - tata . . . m – tata
čas tluče na vrata . . .

V parku zapálili básníka
Uhořel . . .
Měli ho za opilého bezdomovce
když ležel na trávníku a prohlížel si hvězdu
. . .

Noc delší života
bez pomoci Boží
Ztrápená duše neslyšně zanaříká
Pohasne svíce rozžatá před domem na chodníku
památce několika chvílím radosti
a rokům nekončících smutků
Sepjaté ruce v půlnoční modlitbě se rozechvěly
Zapomeňte . . .
. . . že jsem kdys byl . . .

.
Autor Těšínský, 09.08.2009
Přečteno 278x
Tipy 7
Poslední tipující: Mbonita, Severka, stravla, Květka Š., Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...četla jsem se smutkem v duši...

02.09.2009 12:31:00 | Lota

Co na to říci.Mnozí známe nekonečně dlouhé noci.

10.08.2009 02:22:00 | stravla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí