Život

Život

Anotace: a tak se stalo to co jsem nechtěl. Tohle dílko beru sám o sobě jako poslední. Neříkám, že už sem nebudu psát, neříkám že se zde neobjevím. Jen je to mé poslední dílko a s tím vším co jsem řekl a co si přečtete možná bude mít nějaký smysl. A zítra sbohem

Zvonky štěstí dozvonily na hrobě,
kdy v radostné poznání zrodil syna,
který teď v ruce dýku do srdce svého
v hloubavý okamžik pomalu jen noří.

Jak dny procházely noci společně strávené,
kdy jak anděla naše křídla jsme spatřili,
a polnice v poslední soud zve nás k sobě,
kdy navzájem sobě hnusná slova říkali.

Noc blíží se k ráno probuzení mrtvolnému,
kdy tep přestane už navždy v srdcích být,
jak prorostlý plísní jenž životem se zve,
kdy lásku objímám a vzpomínky dávají co mají.

A k Vám, k Vám, Vám všem jen dopis píši,
pro sny, které mohly klidné být,
vždy, vždy, vždy když naše slova se zvedla,
a křik srdce v objetí stiskne naposledy.

Vím jaké to je, když žiletka do žíly se noří,
vím jaké to je, když v objetí lásky se usmívám,
vím jaké to je, když nenávidím své známé,
vím jaké to je, když potichu všichni umírají.

A tak v dálav, s Baudelairem a jeho Mrchou
dávám navždy snad už pokoj,
pro ty všechny, co v Kráse najdou tajuplný úběl,
a tím své já, které do nebe se jen povznese.

Navždy a skutečně navždy život je to jen to slovo,
které mohlo nás všechny rozdělit,
kdy v zrození své sny mohl jsem snít,
kdy v objetí své já pomalu ztrácím a navždy mizím.

Vždyť vím, jaká pýcha je zlou nemocí,
která člověka objímá navždy a vždy,
jak rudá krev na svých žilách,
kdy v pouta se vzdávám svých dnů.

Protože vím, vím, vím moc dobře,
co zde vězí, vysoko ve hvězdách,
kde nás nikdo nikdy nenávidí a nenáviděl,
visí sen o novém životě, který nikdo neprožijem…
Autor Láďa, 09.08.2009
Přečteno 267x
Tipy 10
Poslední tipující: subrtka, Bíša, Churry, Markéta G., Zasr. romantik, ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Známe to už od Baudelaira... tvůrce může napsat mnoho děl, ale jen jediné je to pravé, to, jež ho vystihuje v samotné své podstatě. A přitom nemusí nikdy být napsáno, je jen v mysli a v srdci - a tady se ukazuje ta souvislost se životem. Poezie a vše vně a vevnitř nemá hranice, splývá nám to v jediný živý organismus. To mě jen tak po přečtení Tvého díla napadlo. Budeš psát dál, Ty to víš, já to vím a vlastně to všichni víme :-) Tak ať Tě provází múzy ;-)

09.08.2009 20:40:00 | ziriant

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí