kroky ve tmě

kroky ve tmě

Anotace: aneb: zní vleklý tón piána, co s tím?, je tma....

..je tma,kolkolem
a těžké kroky prstů se vlečou pianistovi po klávesách;
dešťové kapky,kap, kap,kap, dopadají do splínu
vteřinu za vteřinou v jejich stopách.
Nikde nikdo nemluví; zní dech spáče;
z okousaného koláče na svátečním stole tvrdne kůrka;
víno zlehounka vyprchává z vinné chutě;
na dně poháru ho zbývá hlt;
a hltavým krokem prsty sem a tam noří se do kláves piána;
těžké, přetěžké jako mraky co šlapou po měsíci
a kradou hvězdám třpyt;
déšť nehodlá ustoupit, a stále mlží;
Jdou těžké kroky piána tmou, jdou myšlenkami,
strofou znaveného básníka,
jdou kroky piána tmou,
verše mu kradou
ať už více jich neříká...
je čas spát:
Autor jiřička, 13.08.2009
Přečteno 221x
Tipy 1
Poslední tipující: divoska_jaja
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To je krásně vyjádřeno. A romantičtěji než v mé oblíbené písni "A vedle soused tluče do piána..." :o))

15.08.2009 10:41:00 | divoska_jaja

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí