Rána

Rána

Anotace: zařadila jsem to se, protože to vzniklo při poslouchání Tristram village ze soundtracku k diablu (youtube jistě napoví). je to sice možná patetické, ale mě to jednou za čas prostě takhle popadne.

Mlha
Nedohlédneš na pár kroků, stromy stojí,
krčí se, zahaleny cudně cáry mlhy
obrys vesnice ošperkován kapkami rosy
vědro plné vody, rumpál dávno zrezivěl
skřípění pro svlažení hrdla?
Zvuk pošpiní toto místo
fortna kláštera, není kam se dobývat
rozpadlá, zpuchřelá
morová rána něžně se krčící v rohu
svítí jí oči
a křitělnice touží po další oběti
havrani jí vzdávají hold
smějí se
kulatá těla tuční s dalším tancem Rány.
Varhany padají, píšťaly skloněné
Černá stuha z hedvábí
Utáhne mašli kolem tohoto místa
Zařízne se mu do hrtanu a ozdobí ho
Dokud nepadne
Už padlo
S poslední perlou z růžence
I Bůh opustil toho místo
A Rána tančí
Tančí sama, malá, otrhaná
Přidáš se?.
Autor Adretea, 13.08.2009
Přečteno 315x
Tipy 4
Poslední tipující: al-pacino
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je dobře že tě občas
něco takového popadne,protože to stojí
za to,líbí a moc ST:

14.08.2009 17:02:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí