Temný smaragd

Temný smaragd

Anotace: Moje úplně první básnička, tak prosím omluvte kvalitu

Je to jak smaragd
zřící se temnou oblohou
je už večer
nikdo nestojí na nohou

Přichází noc
temnoty čas
doufajíc
že vstanou zas

V půlnoci ozve se
divný zvuk z hor
k vesnici nese se
je to zlý tvor

Lidé v tom poznají
hladové vlčí zavytí
rychtář hned vzbudí se
v chalupě světlo zasvítí

Už muži se sbíhají
s vidlemi i s noži
na cestu se vydají
jdou si pro warghovu kůži

Za chvíli nastane
první setkání
vlk sedláka dostane
ostatní hrůzou rozhání

Jak lovná zvěř
k vesnici uhání
přiběhne druhý vlk
v ústupu zábrání

Skupina ztracena
vlk s mrtvolou hodí
málo jich zbylo
přeživší v krvi se brodí

Poslední padají
k zemi se klátí
jen Magnus se brání
hlava nehlava mlátí

Adrenalin v jeho krvi
prudce stoupl
tesák si přehodil
přes strom se zhoupl

Na vlka dopadl
zlomil mu vaz
ostatní utekli
zachránil nás

Nemohl vrátit se¨
do tepla domu
zešílel zbláznil se
prchl do šera stromů
Autor Morcant, 16.08.2009
Přečteno 359x
Tipy 4
Poslední tipující: Javorinka, boomslang
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

na první básničku paráda...

16.08.2009 18:57:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí