Svět snů a snění

Svět snů a snění

Anotace: To je jedna z nejstarších básniček. Ještě za dob, kdy jsem si slibovala, jak už budu jenom veselá.

Mám svůj malý svět,
do nějž si chodím hrát,
hledám okamžik odpočinku,
abych se mohla smát.

Myšlenkami letím pryč
na ostrov vzdálený
uprostřed oceánu,
kde je vše schválený.

Podej mi ruku,
spolu můžeme jít,
postavíme tam palác,
v němž budeme snít.

Nepotřebuješ letenku,
chtít stačí jen,
najít ten správný klíč,
začít snít sen.

Otevři bránu,
a skrz ní vejdi,
zavři své oči,
svůj svět si najdi.

Nech se unést na vlnách,
s ptáky pak hluboko leť,
mezi oblaky pluj,
korále z jeřabin pleť.

Užívej si chvíle,
kdy utéct daleko můžeš
z reality pryč,
tím pak mysli své pomůžeš.

Sni, ve snu můžeš vše,
Tvůj svět je nezničitelný,
-Ty v něm vládneš,
Tvůj hrad zas nezbořitelný,
-Ty jej správcuješ!

Teď oči otevři, podívej,
jak svět je najednou krásný,
vždyť stačí se jen rozhlédnout,
nebe nad Tebou je jasný.
Autor mašinka, 17.08.2009
Přečteno 277x
Tipy 4
Poslední tipující: Paulín, malý lachtánek
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc pěkný sen.

19.08.2009 20:06:00 | Paulín

Krásný

17.08.2009 11:31:00 | malý lachtánek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí