Po dešti

Po dešti

Anotace: Nečekaně napsána po velkém lijáku...vzápětí přišla další průtr, takže autorka litovala toho, že vůbec básnila o vodě :)

Slyšíš, jak v dálce hřmí?
Promoklá pustino
šíleným deštěm bezuzdným
voníš. Pozvala bych tě na víno.

A nebo na čaj, kávu, skořici,
jak říká klasik na domov vonící.
Dávala bych ti něžně na lžíci
po kapce luny, hvězd a noci,
když zanechán byls bez pomoci

deštěm. Raději zkrápí holé pláně,
než by ti padal do tváře.
Bláhoví snílci, pohleď na ně,
z šedivých mraků si staví oltáře.

Však pouze déšť jim sešle svatozář.
Však pouze déšť chlácholí duši tak, jak tvář.
Však pouze ty mu padneš na oltář.
Autor kaňka ouškovaná, 17.08.2009
Přečteno 279x
Tipy 7
Poslední tipující: zenge, Le ver luisant, Emira
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zajímavé ST:

17.08.2009 21:05:00 | Acham

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí