Slova

Slova

Anotace: Doba dává slova, slova ztrácejí význam. Proč vyměnil jsem ta stará slova?!

Sbírka: Slova v kalužích

Koupil jsem si slova
A ukryl je v pokoji
Nevešly se, a tak jsem je vyměnil
Za ta, o jež nestojím

Ach, ta nová slova
Až je použiji, to se těším
Avšak stíhá mě má prudká zloba
Všude jinde ta slova slyším

Kde jsou teď ta stará slova?
Ta vyměněná, někde leží?
Nakoupím si slova nová?
Avšak ta se vyrovnají těm starým stěží

Kéž vzpomněl bych si na ta slova
Nikdy nevyměnil
Ta stará stále vyslovovat

Ach, už si mě otevřelo blouznění
Slyším ta stará slova
Pouze iluze, však ty slova vyměním
A měním je znova a znova...
Autor Bourdon d'Charpiott, 18.08.2009
Přečteno 277x
Tipy 4
Poslední tipující: BARBYE, Gudula, Zefi
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí