Snová vzpomínka

Snová vzpomínka

Anotace: Všichni si tímto projdeme , nebo jsme již prošli . Život je nádherný , proto ho žijme i ve jménu těch co už nejsou s námi.

**

Mraků háv zakryl slunce svit
pouze griliandy zvuků cikád odevšad je znít
Zavřu oči a jejich cvrkot zvonkový..spolu s vůní trav
uvádí mysl mou - v krásný snový stav..
kde opět chlapcem jsem a spolu s bratrem
otci ,matce ,jdeme slunným ránem za zpěvu cikád vstříc
šťastní dětstvím bezstarostným ..
.. co více k tomu říct..
Slunce paprsek dotkl se mé tváře,když odkryl mraků háv
sen přetrh se a náhlé pusto v duši
otec , matka, bratr.. již tu nejsou mezi námi
odešli tam, odkud není návratu
A cikády?.. aniž to tuší,pějí svojí píseň dál
ta chvíle snová..v jednu chvíli úsměv
v druhou ..slzu vyvolala
chvilkovou tu bolest mysl v srdce hloubi uschovala
..co více k tomu říct..

**
Autor jima, 18.08.2009
Přečteno 542x
Tipy 16
Poslední tipující: Morgenstern, CRASH, strawbery, Holis, Prokešová, Bíša, Psavec, labuť, jita.1965, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkně jsi naladil atmosféru těmi cikádami a vůní trávy. Dokážu si to představit. A pak to snění, do kterého každý z nás rád uniká. Ono to třeba nemusí být jenom o unikání do dětství, ale unikání za lepšími časy. Co více k tomu říct? Je to fajn napsané. **

23.02.2012 11:04:24 | CRASH

...také to prožívám, slzy a pak smích, za tu báseň dík...

02.12.2009 14:48:00 | strawbery

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí