Zapadající slunce

Zapadající slunce

Anotace: k obzoru pomalu se sklání...

Už zapadlo slunce,
naše jediná z hvězd,
symbol všech symbolů,
navždy uplakaná bohyně.

Už tma vyhnala k odpočinku,
na západ, kde cesty nekončí,
a tím ostatním hvězdám,
otevírá náručí svoji oblohu.

Už k usnutí polibky nás láká,
chce odejít a nikdy se už nevrátit,
za bohémy, pro případy mrtvých,
ruku v ruce mariáš s nimi hrát.

Věčným zlatým lemování černé stuhy,
toliko co snáší se z oblohy,
vysypáno z Velkého vozu,
oznámení smuteční, že slunce
prý už nikdy nepřichází…
Autor Láďa, 20.08.2009
Přečteno 262x
Tipy 7
Poslední tipující: Churry, Bíša, boomslang, ziriant
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí