Marná básně snaha

Marná básně snaha

Anotace: vysiluje mě psát anotace. Co chcete slyšet? Že je to variace na Kvílení Allena Ginsberga? Ne není. Mně to je jedno. Stejně se vám to nebude líbit. Já kvílet nemusím, mně stačí trpět. Nikdo o tom nemusí vědět.

viděl jsem milion světů zářících ve vakuu nad mou kytarou
padal jsem dozadu cítě závrať
nebavilo mě psáti povídek ni poezií
věnoval jsem se milým letním povinnostem a nesepsal je
promýšlel jsem povídku o těhotné kurtyzáně
ztratil jsem obraz který jsem držel v paměti několik vteřin
myslel jsem si že psaním se už nikdy neproslavím
doufal jsem že zapomenu jak se píší písmena
snil jsem o polibku a vždy mi někdo říkal o tom že lidé nejsou pro polibky

žádal jsem vodu v poušti
přiběhl kalífa a snědl velblouda a zvracel
cítil jsem depresi na měsíci
moje nohy se bořily do měsíčního prachu
zkoumal jsem pohlavní ústrojí vzdálené sestřenice
byl jsem u babičky na prázdninách
cestoval jsem po Evropě stopem
lehal jsem u rybníka a pozoroval kopřivy a ptáky
ztratil jsem veškerou naději
a zase jsem ji v budoucnu získal
ztratil jsem něco víc než naději
a to jsem už nenašel
Autor ludmil, 21.08.2009
Přečteno 319x
Tipy 15
Poslední tipující: Koskenkorva, Adie.80, drsnosrstej kokršpaněl, Unyle Pěl, Severka, Nergal, kikis, Radek.oslov.Šafárik
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

perfektní, o prázdninách souhlas s kikis - nenávidím je, jo, a taky druhej tip za anotaci

26.08.2009 23:12:00 | drsnosrstej kokršpaněl

poezie je občas pěkná trýznitelka;) ale tohle kvílení stojí zato...L

22.08.2009 20:20:00 | Severka

trosku dlouha a podivna forma, ale obsahve dobra, tip

21.08.2009 23:58:00 | Nergal

Prázdniny už dávno nejsou nic optimistického, zdá se, že nic se nezdá, ach ne...
Vlastně to je jedno, jednou jedenkrát, vteřina, pár nanosekund koukajíchí si do očí, dokud nepadnou a skočí v koncích..

21.08.2009 19:55:00 | kikis

povedené...

21.08.2009 19:01:00 | Radek.oslov.Šafárik

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí