Scházíš mi, příteli . . .

Scházíš mi, příteli . . .

Anotace: V červnu to byl rok, co můj přítel zemřel na rakovinu, občas to stále bolí . . .

Schází mi tvůj hlas, tvé konejšení,
schází mi vše, co bylo a již není,
schází mi radost, smích i zalykání,
schází mi vše, co právě není k mání,
tvé pohlazení na mém rtu,
bolestí bez hlesu tu řvu.

Schází mi tvoje moudrost, tvoje zkušenost,
jen žalu, toho mívám v současnosti dost.
Schází mi tvoje žerty i tvá laskavost,
jsem bezmocností chromá, pláču pro radost,
pro chloupek z kočičího kožíšku,
pro blešku z psího pelíšku,
pro starý kamínek na hraní,
Bože, jak bolí čekání . . .

Čekání na vlak do Nebe,
čekání na růže od tebe,
čekání na úsměv pod víčky,
čekání na konec písničky.
Jsem kapka krve na dlani,
kanoucí slza na skráni,
záblesk zoufalství na řasách,
a noční běsy vídám v tmách.

Zmámená mžourám do světla,
bdělá – nebdělá, osleplá,
ze snů zůstává zděšení
a ani čas to nezmění . . .
Autor Ališa, 22.08.2009
Přečteno 297x
Tipy 14
Poslední tipující: labuť, WhiteSkull, Flamy, Giginka, Zambie, Druhá jizva v duši
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Když odejde někdo moc blízký, vždycky to bolí a je těžkése s tím vyrovnat... ale určitě je vždycky ještě něco, pro co má smysl žít...
Básnička je smutná, psaná z hloubky srdce a proto ST!

23.08.2009 08:23:00 | labuť

Asi vím co cítíš a nejde to změnit
musíš se s tím jen učit žít den po dni...
Jsou to už čtyři roky co umřel můj kamarád
ale stále to bolí i když čas tu bolest zmírní...ST:

23.08.2009 00:55:00 | Acham

krásná...

22.08.2009 18:23:00 | Giginka

..nevím co dodat..

22.08.2009 17:55:00 | Zambie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí