Propletení snů dopoledních

Propletení snů dopoledních

Anotace: Už mně z té nemocnice opravdu hrabe.

Pod oknem sedí
zajíček
a spí spánkem denním
jen aby zadupal
do hlubokého snu mého
ve kterém
tápu podivnými světy
kde branou do pekel
projíždím do ráje jízdou zběsilou.

Ve známé ulici
ale v cizím městě
kočíruji kočár neskutečný
bělobou oblačnou
jen proto
abych zabrzdil
u zákoutí temného
zahleděn do rudého přísvitu,
na anděla s ďáblem
kteří tančí
valčík na rytmus polky
bez přestání.

Unaven pohledem
na kopyto s křídly
beru opět
do rukou opratě
z dlouhých zaječích slechů
a ujíždím rychle snům
do sladkého probuzení.
Autor Jan Urban, 12.11.2005
Přečteno 325x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jeníku,já myslela že už budeš doma z nemocnice? :-(
Jak dlouho ještě tam asi budeš? Držím palečky na uzdraveníčko.

12.11.2005 15:59:00 | Kett

hijééééé Jene..ať si z toho krásnýho hrabání fuč .))

líbifka!

und pozdraf vode mje .))

12.11.2005 15:15:00 | Bean

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí