Obžaloba oknem

Obžaloba oknem

Anotace: ...

Otevřeným oknem
vběhly ke mně výkřiky:
"Já neumím mířit rovně."
Křivým hlasem
káral bratr bratra,
proč ani jednou netrefil branku.

"Vždyť přece nehrajeme na góly,"
povídá kluk
a s rozpaky se zastaví,
jenže v životě se na góly hraje
častěji, než by se mohlo zdát.

Otevřené okno
propouští bílé setmění,
co neumí mířit rovně.
Křivými paprsky
zasáhlo sklenici,
co rozprskla se v milionu hlasů.

"Vždyť přece nehrajeme na prádné sklenice,"
povídá barva,
sedmá od konce,
jenže v životě jsou sklenky poloprázdné
častěji. než by se mohlo zdát.

Otevřeným oknem
vnikl ke mně dětský pláč,
že ten kluk neumí mířit rovně.
A v křivém okamžiku
na konci odpoledne
kárala jsem
sama sebe,
že příliš často hraju na góly...
Autor voedor, 23.08.2009
Přečteno 231x
Tipy 16
Poslední tipující: Demedalex, labuť, Tacca, WhiteSkull, hašlerka, Bíša, Maro Deives, Mbonita, enigman
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zasáhla..ST

23.08.2009 22:35:00 | hašlerka

báseň s hlubokou myšlenkou

23.08.2009 22:20:00 | Maro Deives

někdy vítěz nevyhrává...

23.08.2009 22:12:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí