Řeky

Řeky

Anotace: Život plyne,a my s ním a v něm, obklopeni těmi, a právě těmi, kteří nám byli posláni do cesty. Náš zde vyměřený čas je velmi krátký na to, abychom jím propluli zahleděni pouze do sebe....

Řeky
Rád se dívám na divoké řeky a hučící vodopády,
jež silou nezměrnou, ku nížinám pádí.
Kde potůček s potokem mění se v řeku,
aby putovali pospolu dál,
jako dva snoubenci, milující se v jarním mlází.
Plynouce důstojně svým korytem vpřed,
jsouc obklopeny živými bytostmi, lidskými trosečníky,
co touhy své a prosby do nich v láhvích hází.
Tečou majestátně až k velikým oceánům,
aby se v nich rozplynuly a ztratily
jako pěna na skalnatém břehu.
A potom, aby se vrátily
nahoru, odkud přišly
tam nahoru
ku svému tvůrci.
Autor Mustafaibrahim, 24.08.2009
Přečteno 284x
Tipy 4
Poslední tipující: Verena, Churry, Květka Š.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kam až zavede nás cizí proud
že nestihneme se nadechnout
...

30.08.2009 21:10:00 | Verena

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí