Poloprázdná

Poloprázdná

Anotace: ...

Ležíme pod chlípností, něco skrývá:
sama nutnost z nudnosti nám se vysmívá
v poutu citového celibátu těla i ducha,
výkřikem strachu do tmy. Muncha.
Ano, Muncha odhalil závoj tajností
lidského strachu, chtíče a slabosti.

Tahem štětce jako kouzelným proutkem
spojíš se ty se mnou, tím holomkem.
Tak tančíme tancem zapomnění
do doby naprostého zardění.
V poslední okamžiku voláš jméno mé,
však v mysli tvé ukrývá se cizí, jiné.

Ne, ne nehněvám se za tento hřích
já jsme také pokrytecký mnich.
I v mé mysli máš ty jiný obličej.
Noc za nocí z nutnosti je obyčej
v němž se snažíme zbavit vzpomínek,
topících se na dně poloplných sklínek.
Autor Edmond Kadad, 25.08.2009
Přečteno 311x
Tipy 3
Poslední tipující: Le ver luisant, Bíša, slečna.závist
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí