Živý mrtvý

Živý mrtvý

Anotace: Takové malé zamyšlení nad vztahem k jedné osobě. Ty obrazy jsou asi absolutně nepochopitelné, ale já v nich vidím přesně to, co při každé myšlence na danou osobu.

Jen málo slov, však huba plná keců,
ty´s nevyrost´ - jen shlížíš z kopců, z lesů.
Za nocí padá noc a po dni přijde den,
Kdo ví, ten nemluví, je moudrostí unaven.

Bytelné základy stavíš z hvězdných zámků,
Z ozdob a doplňků dobýváš se k jádru.
Tasíš meč, bojuješ, vyvoláváš válku,
však nepřítele nenajdeš, nikdo ti nevrátí pálku.

Jsi malé dítě, co hračku mu někdo vzal,
Kdo jsi? A kam jsi šel? Nikdo se nezeptal.
Luxus nazýváš všedností a všednost bídou zas,
že život má víc možností? Ten tvůj jak svíčka zhas´.

Že život měl víc možností, nevěděls´ do poslední chvíle,
Teď z kostek stavíš skládačku, na co ti je tvá píle?
Středem vesmíru vnímáš pouze sebe,
už hlína přikryla tě a všechno kolem zebe.

O mrtvých dobré jen, však co s žijící mrtvolou?
Budit tě kladivem, či přátelskou dohodou?
Pomoct a věřit ti, když jsi jen malé dítě,
navázat provázek na tvé neposedné nitě?
Autor Danushka, 25.08.2009
Přečteno 323x
Tipy 9
Poslední tipující: Alexej, Squat_the_world, al-pacino, s.e.n, Kapka, brooklyn
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkný, je to tak, někteří živí by potřebovali pořádnou exhumaci:)

26.08.2009 23:42:00 | Squat_the_world

Báseň mne zaujala, velmi.
Některé si tisknu, tato již je mezi nimi.

25.08.2009 18:24:00 | s.e.n

Kdo ví. Ráda bych tomu věřila, skutečně.. Jenže už je to tak několik let a přijde mi to spíš jen horší :-(

25.08.2009 11:59:00 | Danushka

já bych ho tak rychle neodsuzoval. každý se může změnit. si myslím .)

25.08.2009 11:56:00 | brooklyn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí