Svícen

Svícen

Anotace: Plamen hoří...ale jednou dohoří...a nastane ticho

Plamen touhy,
hoří, je dlouhý,
zbýva jen krátký čas,
ale jen čas pohý.

Ze svícnu vosk odpadá,
horké krůpějě
víry a naděje
krása ohně spaluje
a nikam dál už nespěje.

Svíčky se krátí,
tak jako dny,
mizí i krása
zůstává jen knot,
z těla svíčky vztyčený hrot.

Až svíce dohoří,
zůstane jen tma,
ticho se rozlehne
už dál není víc
jen prázné nic.
Autor greenus, 27.08.2009
Přečteno 276x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí