dcera-syn

dcera-syn

Anotace: bez nich to není ono......

Sbírka: Psaní pro Tebe(člověče)

DCERA Narodila se Vám dcera!-zdravotní sestra oznamuje,
stejně dnes jako včera,většina otců zalituje.
Proč nedal mi Bůh raději syna:až potom-na matku optá se.
Obě jsou zdravé-chcete je vidět?

V tu chvíli pojednou začnou se stydět.
Jak taková věc je napadnout může,
vžytˇzplození syna jen,z nich nedělá muže,
žena tam jejich dceru drží tedˇv náručí,
věří že on je ten muž,co štěstí jim zaručí.

SYN.
Syn to je nositel tvojeho jména,
nechtěj atˇjako ty ,bytost je stejná.
Nauč ho všemu co v životě bude potřebovat,
chybám cos dělal ty,jak se má vyvarovat.

Jestli žes-činem svým,pošpinil sis jméno,
pak jenom synem Tvým,muže být očištěno.
Z nás každý,může chybu udělat,
před synem svým ,by ji však nikdy neměl zapírat.

S Tvých chyb a zdarů,si poučení vezme,
až hlavou rodu,on se jednou stane,
pak bude s vděkem na Tě vzpomínat,
tak jako Ty jeho,svého syna bude chtít vychovat.
Autor jozífek, 27.08.2009
Přečteno 503x
Tipy 2
Poslední tipující: Sweet KiWi, Mbonita
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná ,ale i dcera si může ponechat jméno rodné :-)))...v podstatě je to jedno-hlavně,když je dítko zdravé.

12.10.2009 12:42:00 | Sweet KiWi

To máš pravdu,ale já to na počítači neumím řádkovat.Poradˇ.jozífek

27.08.2009 19:11:00 | jozífek

Myslím, že by se to četlo daleko lépe, kdyby to bylo zarovnané jako básně bývají. Ale je dost pravdivá.

27.08.2009 19:06:00 | Alasea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí