Villonova ironie

Villonova ironie

Anotace: Nejspíš nemusím psát, čím jsem se nechala inspirovat ;o)

Oko barvy myší kůže,
pod ním slza trpkých vin
jejíž sestře nepomůže
jméno jiných slastí růže,
jméno za nímž našels klín.

Kosti v kříže propleteny,
ach mravnost, baba kulhavá,
ti za pakatel boží ceny
ráj vlahý v trojhran obezděný
pod rouškou noci prodává.

Vyprávíš pyšně v rozjaření,
ach lásko, jáká pohroma!
těm myším očím do umdlení

jak šepot hříchu neoněmí.
Ony si však již v patrona
vybraly lotra Villona.
Autor kaňka ouškovaná, 27.08.2009
Přečteno 287x
Tipy 5
Poslední tipující: zenge, PrinceznaHeliovýchbalonků
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí