O slunci potemnělém

O slunci potemnělém

Anotace: ...

Smutkem protkána polovina jeho žití,
oděný v kabátu z jedovatých nití,
světélko naděje zašité v jedné z kapes,
až jednou najde ho, bude to jeho chabes.

Opilý rozmarem, touhou a lačností,
temnotou omámen téměř až do kostí.
Myšlenky bijí se na poli zapomnění,
urputný boj při jejich vyhánění.

Plamínky v očích chvějí se nezdarem,
raději zahalen mlhavým oparem,
kráčejíc světem s chladnou racionalitou,
mnohé z pravd míjí s křehkou banalitou.

Obrození zarmoucené duše čeká si v ústraní,
zástupy slečen, jak panenky na hraní,
platí daň neviditelné vnitřní svobodě,
stoupaje plíživě pomalu k celkové obrodě.
Autor Ráchel, 01.09.2009
Přečteno 308x
Tipy 25
Poslední tipující: Indigo, Meriel, PrinceznaHeliovýchbalonků, enigman, el viento, Mbonita, Bíša, WAYWARD, nejsembásník, Unyle Pěl, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

k nemyšlení...

01.09.2009 14:33:00 | enigman

...jo ST

01.09.2009 11:20:00 | WAYWARD

líbí..ST.

01.09.2009 10:49:00 | Acham

krásně se čte, líbí !

01.09.2009 10:18:00 | nejsembásník

Zajímavá a líbí!

01.09.2009 09:35:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí