Básníkova zpověď

Básníkova zpověď

Anotace: Báseň o tom, jak je lehké stát se básníkem jehož texty dokážou rozesmát i rozbrečet...

Snažím se být něčím
čím své noční můry ničím.

Básníkem se teďkom stávám,
slova za sebe hezky dávám,
aby měli něco do sebe,
aby mi vrátili kus tebe.

Slova má pro tebe nejsou však záchranou,
akorát do depek vždycky tě dostanou.
Mě ale chrání před strachem ze tmy,
a proto píšu jen když se setmí.

Tma je totiž inspirací,
pro ty, co iluze ztrácí,
pro ty, co nechtějí nad láskou přemýšlet,
tak radši rýmy začnou si vymýšlet...

...rýmy o tom, jak by chtěli žít,
s někým koho nikdy nemůžou mít...
Autor Henry Chinaski, 02.09.2009
Přečteno 293x
Tipy 3
Poslední tipující: Házté, WAYWARD
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

taky Tě vítám, básníku :-)

15.09.2009 16:54:00 | Házté

básníku, krásně sepsané ...

02.09.2009 15:20:00 | Bleška

Tak tedy...Vítej mezi námi, básníku :o)

02.09.2009 10:42:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí