... milujem ...

... milujem ...

Anotace: ... len tak z dobre vôle z pocitu radosti i hrdosti ... napísané pred snáď i dva rokama.

Milujem zvuk píšťal, fujár, bubnov, klavíra, huslí i harfy !
Milujem chladný vánok či v jar, leto, jeseň ba či i v zime !

Milujem keď háj,
posvätný pre národ náš slovanský,
zelená sa a odráža svit slnka i mesiaca.

Milujem keď zvuk šumiaceho potôčku,
zablúdi do mojich uší,
a chuť vody čistej z onoho potôčku,
omamne ochladí moje pery.

Milujem vietor, stromy, hory, lúky, potôčky, háje,
milujem všetko krásne čo matička rodná zem nám dala.

Toď bratku krásna je zem našich dedov.

Za východu slnca nové ráno ťa tu domovom pohladí,
a i keď Svarog za hôru zájde venuje nám posledný pohľad v tom dni nádherný.
V noci mesiac omamný sprevádza ťa abys nezablúdil na tmavom chodníčku,
a keď nočný ochránca tvoj ktorý Chors sa menuje pobledne opäť Svarog ťa privíta.

Lada ťa pobozká bratku môj a lásku ucítiš !
Perún spolu s tebou bratku sekeru uchytí a v boji ti pomôže !
Veles ti hojnosťou a úrodou obdarí život bratku !
A keď príde zima tvojho života bratku Morana si ťa odvedie !

! Bratku môj. Tak pozdvihni sekeru odvahy a bojuj za svoj národ a za slobodu !
Autor Gonta, 03.09.2009
Přečteno 329x
Tipy 2
Poslední tipující: WhiteSkull
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí