Věštila smrt

Věštila smrt

Anotace: ...

Ten člověk…přímo nadčasový
svými názory a skutky
plíží se nehostinnou krajinou
jako partyzán namaskován do zelena po boku s červeným
partnerem
a oba vytváří barevnou symfonii
ladící uchu jak pěst na oko
Neohlížejíc se do samoty kolem
která je zahalila do černého hávu
svázala kazajkou a oni s nadějí
že příští vteřinu, minutu, hodinu, den
je ze svých spárů pustí a oni se budou zase moci nadechnout…
bez vzduchu nevydrží člověk příliš dlouho…ani nadčasový
Píší dějiny ale ten děj se zdá být tak trochu bez konce
konec není ani v nedohlednu
a zdá se zbytečné dělat cokoli, říkat cokoli, pískat, skákat kamsi do výšky
protože pak člověk stejně spadne dolů a samota ho svými pařáty stáhne zpět
Do celého závoje ticha se rozehřmí cinkot kovů čtyř zbraní
která tak tíží partyzánova záda
odložit je… zahodit…zapomenout…ale pocit bezpečí vítězí
v té tmě by zvítězil u kohokoli, vždycky, jistojistě
nepřiznává si svou zbabělost
možná by to byla spíše hloupost zahodit svou poslední šanci
A když noc přestala bránit světlu a zalezla do svého úkrytu
jakoby všechno vymalovali pastelkami
strach, bázeň, pesimismus předchozích dní se rozplynuli v paprscích společně s nocí
najednou měli oba chuť jak dva malí uličníci se vykoupat v těch paprscích a smít ze sebe
pachuť tmy
Nová naděje na konec, na to že setřesou pařáty samoty
pěkný kus cesty před nimi
poslední nádech…zlověstné svištění kulky ranním vlhkým vzduchem…

…věštila smrt…
Autor seeeta, 04.09.2009
Přečteno 260x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nešlo ten konec napsat jinak? :o( Au...

04.09.2009 21:57:00 | Hesiona-Essylt

Masive Attak

04.09.2009 21:23:00 | Sleepwalker

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí