Přetvářka

Přetvářka

Anotace: Nevím, jestli je to dostatečně srozumitelné, je to spíše na způsob Romeo a Julie, co se týče veršů...Jinak báseň má vypovídat o tom, jak svět dokáže lidi klamat a oni ten klam přijmají a využívají proti sobě.

Na čisté nebe, snáší se mrak,
jenž soucitně má šálit zrak.
A potají ti vyprávět,
co svět ovládá, jak svádět.

Na milosrdný den,
kdy lásky plný zdál se sen,
co pohltit měl zbytek dne,
na důkaz spálen ve lži bezedné.

To v poledne zvony odbíjejí,
na srdcích své hady hřejí.
To vše na důkaz najivity,
kdy číše byly pozdvihnuty.

A nebe klamné šálí dále zraky,
nad lidmi se snáší mraky.
Jak hanebné jest soužití,
v krvi, pravdy prolití.
Autor italydark, 05.09.2009
Přečteno 238x
Tipy 4
Poslední tipující: ilona, susana načeva, Miroslav Možný
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí