Stromořadí

Stromořadí

Anotace: smutná cesta smutným místem

Stromořadí

Šel jsem stromořadím
Pršelo a kapky stékaly po krempě klobouku
Blesky spolu bojovaly na obloze jako rytíři o líbeznou princeznu
Apokalypsa
Stromy podél cesty se tyčily ve tmě jako kostlivci
Vítr běhal mezi kapkami a foukal mi je do tváře
Studené jako střípky ledu ze srdce božstev
Nezbylo nic
Ohořelá těla domů pokrytá těly mrtvých jako přikrývkou zmizela v dáli
Nebyli pohřbeni
Budou hodovní tabulí pro zvěř
Nebyl čas pohřbívat, byl čas jít
Úzká cesta stromořadím
Každý blesk mi však zjevil pravdu
Byla to cesta smrti
Nebyly stromy, byly jen kříže
A na nich těla
Těla, která křičela a prosila
Volala mě jménem a natahovala ruce v prosbě
Ale nebyl čas pomáhat, byl čas jít
Zvěř se o ně postará
Byl čas jít, neohlížet se
Kapky deště stékaly po krempě klobouku
I nebe plakalo nad zkázou lidí
Já však ne, nebyl čas plakat
Byl čas jít, utíkat
Autor Jesper, 06.09.2009
Přečteno 249x
Tipy 1
Poslední tipující: kookky
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí