úděl přátelství

úděl přátelství

Anotace: ...

Vyjdi můj příteli po cestě
z ostrého kamení a bolesti.
Nelekej se prudkého deště,
nebuď překvapen z neštěstí.

Ruku v ruce poneseme trápení -
těžký balvan na srdci.
Z nebes možná sesype se kamení,
věřím, my nesejdeme přeci.

Po boku necháme se bičovat
pálivými poryvy severáku.
Z vrcholů budou nás shazovat,
z naděje zbudou torza vraků.

A přijde mráz, když zajde slunce.
Oči oslepnou a uši budou klamat,
snad zachováš si své čisté srdce,
nenecháš se horami zlámat…

Budou nás zkoušet, to zabolí.
Krev vyplaví smutné oči,
když pouta přátelství povolí.
Však věřím, že to nás nezaskočí…

Věřím – je slovo kouzelné,
kterým Tě před cestou zaklínám .
Věřím, že nic zlého s námi se nestane.
Věřím, že příteli se do očí znovu podivám…
Autor Eva:-), 06.09.2009
Přečteno 592x
Tipy 4
Poslední tipující: Agniezka, poetická ilona, Čoki
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi tvé oči,srdce a duše ,jenž tvoří démanty krásy i růže okvětí něhy.Nádheru v nitru,to ukryté mimořádné podmanivé mrholení -slov,pocitů,nadějí,lásky i přátelství.Pokud chceš,ráda tě obejmu -dlaně natáhnu a uvařím hrnek voňavých všedních minut souznění.Opatruj se příteli,v tom severském porivu a věř,že rány čas i lidé zahojí.Ať slunce vysuší tvé horké smutky.Mír v srdci.Ilona

10.09.2009 14:45:00 | poetická ilona

Uf.Nádherné!!! Tečou mi slzy při čtení a při vzpomínkách. Díky.

07.09.2009 20:15:00 | Čoki

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí