Cesta

Cesta

Anotace: Báseň jsem napsal, když jsme jel vlakem domů...

Slunce zase pálí
Cesta přede mnou utíká
Na chvíli se zastaví
a pak se zase rozbíhá

Marné čekání
si psaním zaháním
stejně jak myšlenku,
že už se nevrátím

A cesta zase ubíhá
zpět se nikdo nedívá
Proč proč se zpátky dívat.
Však budoucnost je přednější
Kyvadlo nepřestane kývat,
když si člověk poručí.

Však poručit si může
Stejně se nic nestane
Možná uschne růže
Možná někdo nevstane

Mraky zas křižují nebe
jako bílé plachetnice
Málokdy se v sobě srazí,
však se taky marně snaží
Stejně jako my šílení,
když chceme prožít svoje snění

Konec cesty už se blíží
za chvíli nás čeká cíl
Tam kde se teď rychle střílí
Tam kde každý jednou byl

Slyšíme jen to co chceme
Na zbytek se vykašleme.
Autor Jean-Valjean, 15.11.2005
Přečteno 279x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je třeba dobře naslouchat každému slovu. Maličko mě tvé dílo posmutnilo, vzpomněla jsem si na pár věcí, dalo mi to jistou myšlenku, člověk by se neměl prý ohlížet zpátky, někdo to prostě nende ...

17.11.2005 15:46:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí