Noční město

Noční město

Anotace: ....tiše žije....

Dvě ráno
a spánek za vrátky...
zakletou dívku z pohádky
už nikdo neprobudí.
Dvě ráno
a vzduch studí,
je nasáklý mrazy prvními
a má trochu příchuť od zimy
a bezdomovce budí.
Dvě ráno
další bar zavíraj,
štamgasti pryč se ubíraj,
domů se vracejí zpití.
Dvě ráno
a měsíc svítí
do tváří dívek žádoucích,
co nabízí těla po nocích
pánům co dobře platí
a noc se zvolna krátí.
Dvě ráno
ve stinném podchodu
partička známých pobudů
okradla neznámou paní,
úzksotně k zemi se sklání.
Dvě ráno
a jenom o kus dál
si feťák svoji dávku vzal,
obarvil na čas černý svět,
jak těžký bude návrat zpět.
Dvě ráno
náš soused z přízemí
nezvládl v únavě řízení
a jeho tělo studí,
už ho nic neprobudí.
Dvě ráno
zatímco lidé dřímaj,
ulice města neusínaj
a ráno odhalí, co tma skryje,
tajemství, příběhy, tragédije
a zasažení či beze změn
začneme žít svůj nový den.
Autor Flamy, 08.09.2009
Přečteno 299x
Tipy 16
Poslední tipující: batůžek na motorku, Zpátky, Radek.oslov.Šafárik, Pevya, Kapka, labuť, Bíša, Mbonita, Sweet KiWi
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Podmanivá báseň:-)

15.09.2009 18:37:00 | Zpátky

Báseň má moc zvláštní atmosféru. Líbí se mi, je taková tajemná..

12.09.2009 21:01:00 | Pevya

Dvě ráno - černý svět, raděj ho nevidět... ST.

11.09.2009 21:56:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí